Zboží

Těšíte se na hory? Jak se vhodně obléknout, když vyrážíte na běžky nebo lyže?

Už se těšíte na zasněžené vrcholky hor, až si budete moci vyrazit na běžky nebo na lyže? Jak se ale správně obléknout na zasněžené sjezdovky a trasy?

Těšíte se na hory? Jak se vhodně obléknout, když vyrážíte na běžky nebo lyže?

Zima už se zase hlásí o slovo a na mnoha místech republiky už dokonce sněží. Máte z toho radost a nemůžete se dočkat toho, až si také s rodinou vyrazíte zalyžovat nebo se proběhnete po roce zase na běžkách? V zimě je na horách překrásně, může nás potkat sluníčko, jehož paprsky jsou velmi příjemné, ale zejména nás bude čekat chlad. Na horách nás čeká totiž hlavně sníh a je tedy potřeba se pořádně obléknout. Víte, co na sebe? Mnozí lidé vyráží na hory poprvé nebo jednoduše neví, jak by mělo správné vybavení na lyže či běžky vypadat. Jak byste se měli obléknout, aby vám nebyla zima a cítili jste se velmi příjemně?

chata na horách

Kolik vrstev? Jedna nestačí!

Určitě je třeba to vzít od základu. Je jedno, zda se chystáte na sjezdovky nebo máte raději vyšlapané stopy a dáváte přednost běžkám. Musíte se cítit pohodlně a musíte být vhodně oblečeni, aby vás nemohl ohrozit chlad. No a co když se oteplí? I to se totiž může stát! Pokud přeci jen sluníčko bude svítit více, než jste předpokládali, je vhodné mít sebou jednu vrstvu navíc, kterou když sundáte, nebude vám zima, ale naopak vám bude příjemně. Jednu mikinu přece vždycky můžete schovat do batohu, že?

muž a lyže

Začněte u spodního funkčního prádla, už ta první spodní vrstva je velice důležitá. Funkční materiály jsou navrženy speciálně a přesně tak, aby poskytovaly ono pohodlí. Spodní vrstvy oblečení musí absorbovat pot a odvádět do od těla, zároveň ale musíte být v teple. No a právě k tomu dopomohou další vrstvy oblečení a těch je v zimě potřeba mít na sobě více.

Kolik čeho?

Na spodní prádlo oblékáme funkční tričko, na to zase mikinu a poté bundu, mikiny ale můžete mít pro jistotu právě i raději dvě. Co se týče kalhot, ty vybírejte také pečlivě. Kalhoty na běžky Silvini Soracte jsou naprosto ideální volbou. Nakonec ale nezapomeňte ani na menší části těla. Od hlavy může unikat také dost potřebného tepla, přece nechcete nastydnout, nezapomeňte proto na čepici. Určitě pak chraňte i ruce vhodnými rukavicemi.

Podobné příspěvky