Věda

Lidé a věda

Vždycky jsem byla jiná a odlišná než ostatní, protože když jsem byla dítě, tak místo hraní s hračkami jsem si raději četla knihy anebo prohlížela různé obrázky, které byly velmi netradiční. A později, když jsem chodila do školky, tak mi taky nebavilo si hrát s dětmi. A absolutně se neměla ráda, když jsme s dětmi a s učitelkami museli sedět na zemi v kroužku, kdy jsme si povídali anebo říkali básničky. Tohle vám musím říct na rovinu, že básničky mě absolutně nebavily a vždycky jsem z toho asi měla nějaké trauma. Protože později jsem do školky ani nechtěla chodit.
 
Někdy je věda dost složitá.
 
Takže si jistě dokážete představit, jak je to pro mě muselo být po tom, když jsem chodila do první třídy.  Tak to jsem byla ve svém živlu. Opravdu mě bavilo učit se. A bavily mi hlavně takové předměty, u čeho se muselo více přemýšlet a byly takové více vědecké. Takže jsem měla ráda všechno, co se týkalo vědy. A když to tak vezmete, tak o vědě je úplně všude kolem nás. A věda se nás týká všech. A to i když nechceme. A vy si možná říkáte, že se o vědu vůbec nezajímáte.
 
Třeba můj syn je blázen do vesmíru.

A vy se třeba díváte na televizi nebo čtete knihu anebo zrovna čtete Tento článek, tak si vezměte, že tohle všechno je taky věda, protože každý člověk musí něco vymyslet, než něco bude existovat. Takže pokud máte taky mobilní telefon, tak věřte, že tohle je taky věc, kterou někdo musel vymyslet. Takže to je věda co? Myslím si, že nebýt vědy a našich kvalitních věcí anebo světových vědců, tak jsem pěkně nahraní. Neměli bychom nějaké léky. Nebo knihy anebo žádné věci, se kterými by jsme si zpříjemňovali život. A hlavně usnadňovaly život. Tak co? Stále nemáte rádi vědu. A navíc jsme velmi ráda, že věda a další vědecké postupy se čím dál častěji dostávají po podvědomí všech lidí a taky hlavně dětí. A protože už děti by se měly zajímat taky o svět a o vědu. 

Podobné příspěvky