Věda

Moje studium vědy

Věda byla po mě vždycky velmi zajímavý obor. Nikdy jsem nepochopila, jak někoho nemůže bavit věda. Já jsem jako dítě už velmi ráda četla různé knihy. A nebyly to jenom tak obyčejné knihy. Protože jsem nečetla pouze pohádky, i když mám velmi oblíbenou knihu, která se jmenovala Malý princ. A světe div se klidně mi nevěřte, ale tuto knihu Malého prince jsem přečetla taky v angličtině. To by bylo jenom jedenáct let. Protože od svých devíti lety jsem chodila intenzivně do kroužku angličtiny, protože mě to velmi bavilo. Moje maminka mi řekla, že mi stejně věří, že postupem času a postupem let bude ze mě asi nějaká vědkyně anebo lékařka.

Zvíře patří do přírody, ne do laboratoře.

Já jsem mamince věřila, protože to byl opravdu můj sen. Bavilo mě to. Hodně mě bavilo číst knihy. A nikdy jsem nechápala třeba například ostatní děti, které bavilo lítat venku anebo dělat různé problémy anebo pít alkohol či kouřit cigarety. Tohle vůbec nebyl můj styl. Mě hodně bavilo třeba taky vaření, ale hlavně četba knih, a to hlavně o astronomii anebo o historii. Zajímala jsem se hlavně o Egypt.

Pana Einsteina jistě znáte.

Taky jsem si říkala, že bych měla studovat vědu ohledně historie, hlavně tedy Egypt. A tam jsem už byla dvakrát. A to s rodiči na dovolené. Taky jsme se byli podívat ke sfingám a taky k pyramidám, které mě velmi uchvacují a jsou dokonalé. Řekla jsem si, že po střední škole půjdu samozřejmě na nějakou vědeckou fakultu, kde se dozvím všelijaké informace, které mě zajímají. Já jenom doufám že tato škola pro mě bude ideální a otevře mi dveře do světa. A vás by bavila věda neb dokonce studujete nějaký velmi zajímavý vědecký obor? Třeba lékařství? Víte, moje mladší sestra pravě studuje lékařský obor, protože si přeje být lékařka. A studium jí moc jde a baví ji, což je prima. Pokud vás škola baví, tak máte větší jistotu, že ji úspěšně dokončíte. Jako já. 

Podobné příspěvky