Business

Práce a mzda

Tak to v životě chodí. Za poctivou práci náleží také poctivá odměna. Respektive by to tak být mělo, ale to zde rozebírat nebudeme. Ony se totiž představy o poctivé práci a mzdě diametrálně liší, hlavně mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Nebudeme zde otevírat věčnou otázku co je to poctivá mzda, a také nebudeme přemýšlet nad tím, proč to šlo kdysi tak jednoduše. Ráno přišel dělník do práce, večer byl vyplacen a tím to zvadlo. Proč to dnes nejde je věru záhada. Hm, že by byl důvod, aby páni nahoře měli lepší přehled a abyste je náhodou neošidili o pár korun na daních?

peníze

Nu, zpět k tématu mezd. Někdo v podniku je musí vypočítat, a to každému dělníkovi zvlášť. A pokud má firma třeba sto zaměstnanců, nebo tisíc… K takové matematice se nemůže postavit kdejaký jouda. Musí to být člověk, který studoval a rozumí spoustě dalších věcí. Například musí umět vypočítat, kolik za dělníka odvést do zdravotní pojišťovny, musí také spočítat jeho daň a tak dále a tak dále. A to zvládne jen kvalifikovaná účetní. Přesněji řečeno, mzdová účetní. Pokud si pamatujete a viděli jste film „Já to tedy beru šéfe“, jistě si také vzpomenete, jak se o mzdovou účetní v tomto filmu bojovalo. To zůstalo dodnes. Sehnat takovou pracovní sílu není zrovna jednoduché, a i proto ještě lze vidět inzeráty s poptávkou na takového člověka. Nabídka možná je, ale mizivá.

bankovky a mince

Proto se to může řešit také trochu jinak. Mzdové účetnictví Praha má své zaměstnance, a to plně kvalifikované, kteří zvládnou výše uvedené věci levou zadní. A samozřejmě, že jsou schopni dělat vše co je kolem výplat a dalšího účetnictví třeba. Takže umí spočítat odvody, čistou mzdu, připravit výplatnici, vést mzdové listy a další už zde ani psát nebudu, neb by článek neměl konec. Pokud se i vám ve vašem podniku, firmě či společnosti uvedené osoby momentálně nedostává tak si klikněte na odkaz výše a máte po starostech.

Podobné příspěvky