Lidem, kteří na internetu něco hledají, se ne vždy poštěstí najít to nejlepší. Ale kdo hledá na našem webu, tomu se obvykle poštěstí najít právě to nejlepší.

Cestování

Krása indické kuchyně

Indická kuchyně je velmi rozmanitá.  Tradiční jídla se liší dle jednotlivých regionů a dle toho, jaké náboženství má většina obyvatel v daném regionu. V Indii totiž převažují hinduisté, kteří například nikdy nejedí hovězí maso. Další výrazné zastoupení v Indii mají muslimové, kteří naopak nekonzumují vepřové. Hodně pokrmů v Indii je vegetariánského charakteru. Při vaření používají hodně koření, milují ostrá a pálivá jídla. Základem jídel bývá rýže, luštěniny a zelenina

Co byste neměli minout z indické kuchyně, pokud vycestujete do této země?

kuře

Kuře Tikka Masala

I když jsme zmínili, že hodně pokrmů, které se v Indii konzuumuují jsou vegetariánské, kuře Tikka Masala patří mezi jedno z nejtradičnějších jídel, a můžete ho ochutnat i v indických restauracích napříč Evropou. Jedná se o kuřecí kousky v tikka omáčce, které je krámová, lahodná a pálivá. Jídlo se podává s rýží nebo s plackami nán.

Samosa

Samosa jsou smažené taštičky z těsta, které je vytvořené z pšeničné mouky a přepuštěného másla. Obvykle se tvarují do tvaru trojúhelníku. Náplň je nejčastěji tvořena bramborami, hráškem nebo jinou zeleninou či sýrem.

Gajar Ka Halwa

Vynikající a lehký dezert populární po celé Indii. Je tvořený z mrkvového základu, který se vaří společně s vodou, mlékem a cukrem až do té doby, než se vytvoří pudingová konzistence.

nán

Nán

Velmi oblíbená příloha, kterou můžete jíst k téměř jakémukoliv jídlu. Nejčastěji se podává k pokrmům, které obsahují omáčku. Jsou to placky z pšeničné mouky, kdy se k základu přidá bílý jogurt, což vytvoří měkkou a nadýchanou texturu. Podobné jsou placky jménem čápátí, které jsou ale tenčí a kvůli absenci jogurtu nejsou tak nadýchané.

Dáta masala

Tentokrát se nejedná o pokrm, ale nápoj. Pokud jste milovníky silně kořeněných nápojů, dáta masala si zamilujete. Jedná se o čaj, který je vařen s mlékem a poté se v něm nechá vyvařit nejrůznější koření. Nejčastěji hřebíček a kardamon. Indičtí obyvatelé jsou zvyklý si poté čaj ještě velmi štědře osladit.

Recommended Articles