Lifestyle

Jak se oklepat z rozchodu

Zbavte se vzpomínek

Možná vám tato rada bude připadat příliš drastická, ale pomůže vám. A co tedy máte udělat? Všechno, co vám vašeho bývalého partnera připomíná vyhoďte nebo alespoň zasuňte hluboko do šuplíku či odneste v krabici do sklepa. Je jedno, zda jsou to vaše společné fotografie, papírová kytice z pouti nebo vánoční dárky. Když tyto předměty neuvidíte, nebude ani šance, že vás přepadne smutek při každém pohledu na ně. 

Tip: nekoukejte ani na vaše oblíbené filmy (na které jste koukali spolu) a neposlouchejte hudbu, kterou jste poslouchali spolu

žena

Žádné SMS

Tolik byste si přáli svého bývalého partnera kontaktovat. Poslat alespoň jednu SMS. Odolat pokušení, když jste smutní nebo v sobě máte pár skleniček vína je těžké, ale vydržte. Nebo na akci svěřte telefon někomu z dobrých přátel, aby vám ho hlídali.

Tip: nekontrolujte ex několikrát za den na sociálních sítích

mobil

Nebuďte sami

Na smutek je nejhorší být sami, zavření doma. Emoce se ve vás nesmí hromadit. Začali byste se v nich totiž zbytečně babrat. Raději vyrazte ven s partou, nebo sportovat, běhat, najděte si nový koníček, přihlaste se na astrologický kurz. Jestliže na nic z toho nemáte náladu a přesto vás doma přepadne smutek, ihned někomu zavolejte. Kamarádům, rodičům, přivedou vás na jiné myšlenky.

Vypište se ze svých emocí

Vezměte si list čistého papíru a napište na něj všechny negativní vlastnosti vašeho bývalého partnera. Když uvidíte černé na bílém všechny věci, které vám na partnerovi vadily, uznáte, že znovu byste ho nechtěli. Zároveň můžete připsat vaše pocity, co nyní cítíte a prožíváte. Mísí se ve vás vztek se smutkem? Vše hoďte na papír. Ten potom vyhoďte nebo spalte.

Co ještě pomůže:

  • změňte image (nový účes, nový styl oblékání)
  • věnujte se sami sobě
  • zeptejte se známých, jak se oni oklepali z rozchodu, co jim pomohlo
  • netlačte na sebe, chce to trpělivost, ale věřte, že bude zase lépe

Podobné příspěvky